Over Anita

Regelmatig vragen mensen aan mij wat ik doe als loopbaancoach. Ik vergelijk mezelf dan wel eens met een navigatiesysteem; ‘…navigerend naar jouw doel begeleid ik je op de route. Het draait het om het kennen van je startpunt en het bepalen van de bestemming.
Onderweg nemen we hier en daar een afslag, naar nog onbekend terrein en sta je stil bij de nieuwe perspectieven die dan in beeld komen. Tijdens het afleggen van je route geef ik je houvast en richting, maar jij hebt het stuur in handen en bepaalt het tempo. Natuurlijk stimuleer ik je, om je vaste parkoers eens op een heel andere manier af te leggen, zodat je meer en nieuwe routes ontdekt om je doel te bereiken!’

Met passie voor werken met mensen en wat hun bezighoudt, geef ik invulling aan mijn vak.
Ik vind het leuk en waardevol om jou te begeleiden, bij het ontdekken van jouw drijfveren en unieke talenten. En je te motiveren op jouw kansrijke parkoers in werken en leven.
Een van mijn talenten is het maken van verbindingen. Ik zie eigenlijk altijd kansen en mogelijkheden. Dat is een rode draad in mijn leven. Dat talent maakt mij sociaal, vindingrijk, proactief en een positief mens.
Mijn stijl van begeleiden is aandachtig en energiek, maar tegelijk ook praktisch en oplossingsgericht.
Door mijn werk, met en voor mensen, heb ik ervaren dat deelnemen aan de wereld om je heen voor iedereen belangrijk is. Werk doen dat bij je past en waar je blij van wordt speelt een belangrijke rol.

Zelf ben ik altijd actief bezig met het vormgeven van mijn loopbaan, op een manier die ervoor zorgt dat mijn werk past bij; mijn drijfveren, talenten, ontwikkeling en persoonlijke situatie. Natuurlijk zijn er ook hobbels op mijn weg voorbij gekomen, daarvan heb ik het meeste geleerd over wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Graag help ik anderen bij het ontdekken van de stappen die zij kunnen zetten, om zichzelf beter te leren kennen en met eigen regie, te groeien en te bloeien in werk!

Ruim 30 jaar werkte ik met plezier in de zorg, met diverse doelgroepen, en in verschillende functies. Sinds 2018 ben ik loopbaanadviseur. Ik ben sociaal agogisch opgeleid (sociale a cademie hbo-iw) en gecertificeerd loopbaancoach, re-integratieadviseur, trainer Schrijf je Loopbaan© en NLP Master practitioner.